Index Vakbarát Hírportál

28,6 millió fontot gyűjtött össze járókeretes sétálással egy 99 éves brit veterán

2020. április 24., péntek 20:54 | aznap frissítve

Kétszeres Guinness-rekorder lett a brit állami egészségügyi szolgálat (NHS) számára az elmúlt hetekben adományt gyűjtő második világháborús brit veterán, Tom Moore kapitány, írja az MTI.

Az idős férfi járókeretével több száz kört tett meg kertjében. Célja eredetileg az volt, hogy akciójával ezer fontot gyűjtsön össze, és ezzel köszönje meg az egészségügyi dolgozók áldozatos munkáját. A férfit korábban bőrrákkal és csípőtöréssel is kezelték. Akciója annyira sikeres volt, hogy Vilmos herceg is beszállt az adományozók közé.

Néhány nappal 100. születésnapja előtt így Moore lett az, aki a legnagyobb összeget gyűjtött össze adománygyűjtő sétálással. Péntekig több mint 28,6 millió font folyt be az NHS támogatására (ez közel 12 milliárd forintnak felel meg). 

Emelett Moore-t ismerték el a legidősebb emberként, aki a brit slágerlisták élére került. A veterán ugyanis szerepelt Michael Ball énekes You'll Never Walk Alone című dalának felvételén, amely szintén egy adománygyűjtő akció része volt. 

Ezt a Guinness-rekordot eddig Tom Jones tartotta, azóta, hogy 68 évesen énekelt a Barry Islands in the Stream című, 2009-ben kiadott jótékonysági felvételen.

Tom Moore április 30-án lesz százéves. Adománygyűjtő sétájával egy 40 éves Guinness-rekordot döntött meg, amelyet Terry Fox kanadai sportoló tartott.

És itt van egy harmadik, nem hivatalos rekord is. A brit veteránról korábban azt írtuk: közelgő születésnapja alkalmából  több mint 25 ezer üdvözlőlapot kapott. 

Rovatok