Index Vakbarát Hírportál

Sokan nem bírják a járványszigort, rendetlenkednek a párizsiak

2020. április 27., hétfő 14:37 | aznap frissítve

Egyre több párizsi szegi meg a kijárási korlátozást – írja a Yahoo News. A koronavírus miatti tilalmakat május 11-én enyhítik a tervek szerint, de sokan nem bírják kivárni a hátralevő két hetet, ők a szép tavaszi időben az utcákra, folyópartokra sereglettek (a parkok továbbra is zárva tartanak). 

A közösségi médiában nagy figyelmet kapott egy szombat esti videó is, amelyen a Montmartre egyik terén bulizó kisebb csoport látható. A néhány tucat emberből álló társaság Dalida "Laissez-moi Danser" (hagyj táncolni) című számára táncolt épp (a zenét egy önjelölt DJ szolgáltatta az egyik ház ablakából), míg meg nem jelent a rendőrség. Az AFP szerint ugyanakkor a résztvevők nem kaptak bírságot. 

Párizsban március 17-e óta a rendőrség 1,1 millió euró értékben büntetett, összesen 69 ezer csekket osztottak ki a szabályszegőknek, közölte a hatóság szombaton. A kormány attól tart, hogy Edouard Philippe miniszterelnök kedden várható bejelentése után (amelyben a május 11-e utáni szabályokat ismerteti) még jobban felbátorodnak majd az emberek, és tömegesen mennek majd utcára nem feltétlen szükséges esetekben is. 

Franciaországban összesen 162 ezren kapták el a koronavírust, és több mint 22 ezren haltak meg a betegségben mostanáig, de az utóbbi időben már lassul a terjedés, ezért tervezgeti a kormány a korlátozások lazítását májusban. 

Rovatok