Index Vakbarát Hírportál

2021-re halaszthatják Romániában a parlamenti választásokat

2020. április 28., kedd 20:42 | aznap frissítve

Klaus Iohannis román államfő keddi sajtótájékoztatóján elmondta, a hatóságok jövő héten döntenek arról, hogy a járványhelyzet alakulásának függvényében feloldják-e a március 15. óta tartó rendkívüli állapotot. A településen belüli kijárási tilalmak feloldása esetén utazásra továbbra is csak indokolt esetben lesz lehetőség, zárt térben kötelező lesz a védőmaszk viselése, háromnál több ember nem gyülekezhet. 

Arra is kitért az államfő, hogy ősszel szeretné megtartani az elhalasztott önkormányzati választásokat. Viszont ha a járvány nem teszi lehetővé, akkor az év végén esedékes parlamenti választásokat nem tartanák meg idén. 

Romániában az igazolt koronavírus-fertőzöttek száma keddig meghaladta a 11 600-at, 3400-an gyógyultak fel a betegségből, a halálos áldozatok száma 650. Az elmúlt napok adatai alapján lassulni kezdett Romániában a koronavírus-járvány terjedése: az új megbetegedések heti összesítésekből számolt átlaga – amely április közepéig viszonylag folyamatosan emelkedett, napi 350-re – az utóbbi öt napon már csökkenő tendenciát mutatott, és hétfőig 330 alá esett. (MTI)

Rovatok