Index Vakbarát Hírportál

Trump alelnöke simán besétált egy kórházba szájmaszk nélkül

2020. április 28., kedd 23:08

Donalt Trump alelnöke, Mike Pence az előírások ellenére nem viselt szájmaszkot, amikor kedden betegeket és egészségügyi dolgozókat látogatott meg egy minnesotai kórházban, írja a Guardian. Az esetről fotó és videó is készült, a felvételeken tisztán látszik, hogy a kórteremben rajta kívül mindenki maszkot visel, még a Pence mellett álló Jared Polis Colorado-i kormányzó is. 

A kórház minden látogató számára előírja a védőfelszerelés viselését, az intézmény később egy Twitter-bejegyzésben jelezte, hogy a protokollról Pence stábját is tájékoztatták a látogatás előtt. Pence szóvivője azzal védekezett, hogy az alelnök koronavírustesztje negatív lett, ezért nem kell maszkot viselnie, nem veszélyes másokra. A kórház azóta törölte a bejegyzését. 

Keddre a koronavírus-fertőzéssel regisztrált betegek száma átlépte az egymilliót az Egyesült Államokban. Jelenleg több mint egymillió 22 ezer beteget tartanak nyilván Amerikában, ezzel a világ hárommillió regisztrált koronavírus-fertőzöttjének harmada ebben az országban él. Az áldozatok száma 1065-tel nőtt egy nap alatt, így összesen eddig 57 862-en haltak bele a járványba Amerikában. Néhány nappal ezelőtt még a napi halálos áldozatok száma 2500 körül ingadozott, tehát ez jelentős javulás. A gyógyultak száma összesen 139 927. A nagy számok értékelésekor nem szabad elfelejteni, hogy hatalmas, 330 millió ember lakta országról van szó.

Rovatok