Index Vakbarát Hírportál

Franciaországban 200 alá csökkent a koronavírus napi áldozatainak száma

2020. május 2., szombat 22:59 | aznap frissítve

A francia egészségügyi minisztérium szombat esti összesítése szerint kétszáz alá csökkent a koronavírus-járvány miatti új halálesetek napi száma az országban, amire a Worldometer adatai szerint március 23. óta nem volt példa. Az elmúlt 24 órában 166-an haltak meg a betegségben, ezzel összesen 24 760-ra nőtt az áldozatok száma. Az előző napi növekedés 218 volt – írja az MTI.

Kórházban 118-an haltak meg a fertőzés következtében az elmúlt 24 órában, és ezzel 15 487-re emelkedett a kórházi áldozatok száma. Az idősotthonokból és a szociális intézményekből – ahol a járvány kezdete óta 9273-an haltak meg – 48 új halálesetet jelentettek.

Eddig összesen 167 305 fertőzést regisztráltak az országban, közülük 50 212-en gyógyultak meg. A kórházban kezeltek száma az elmúlt 24 órában 60-nal, 25 827-re csökkent, az intenzív osztályokon 51-gyel kevesebb súlyos beteget kezeltek, mint pénteken. Lélegeztetőgépen jelenleg 3827-en vannak, a szám negyedik hete napról napra fokozatosan csökken, a tetőzés április 9-én volt 7200 súlyos beteggel.

A járványhelyzetről készített térkép jelentős előrelépést mutat: a délkeleti országrészben is csökkent a nyomás az egészségügyön, így a régió megyéi az átmeneti narancs színű övezetből átkerültek a zöld zónába

– olvasható a közleményben.

A térkép a kijárási korlátozások május 11-i feloldásának megyénkénti tervét vetíti előre, és az adatokat május 7-ig naponta frissítik az egészségügyi hatóságok a vírus terjedésének és a kórházi ágyak leterheltségének függvényében.

A szombati frissítés szerint a vörös zónába tartozók nem változtak, a párizsi régió és Elzász-Lotaringia 32 megyéje tartozik ide, 47 megye zöld övezet, míg 22 narancs színű. Ez utóbbiak átmeneti helyzete legkésőbb május 7-ig megszűnik, és vagy vörös vagy zöld színt kapnak. A zöld területeken május 11-én szélesebb körű lesz az enyhítés – például a játszóterek, a parkok és az iskolák megnyitása terén –, mint a vörös zónában.

A francia kormány szombat délután jelentette be, hogy július 24-ig meghosszabbítják a veszélyhelyzeti intézkedéseket

Rovatok