Index Vakbarát Hírportál

Kreatívan számolták a britek a teszteket

2020. május 2., szombat 12:02

Az Egyesült Királyságban április 30-án 122 347 tesztet végeztek el a lakosságon, amivel úgy tűnhet, sikerült teljesíteni a hónap végére kitőzött napi százezres célt. Azonban felmerült, hogy a brit kormány egy kicsit kreatívan számolt.

A teszteléseket koordináló szervezet közölte, hogy a fenti mennyiségbe 40 ezer olyan tesztet is beleszámoltak, amiket az emberek otthonába küldtek ki. John Newton professzor a BBC-nek elmondta, hogy laboratóriumi teszteléssel a határidőre 80 ezren állnak. 

Newston azt is hozzáfűzte, hogy nem akartak túlságosan ragaszkodni a célhoz, a a legfontosabb, hogy jelentős mennyiségű tesztet tudtak elvégezni, és komoly kapacitásuk van. „Most azt kell eldönteni, hogyan tudjuk a legjobban kihasználni, hogy legyőzzük a vírust” - mondta a szakember.

Frissítés:

Szombaton is 370 ember meghalt a Covid-19-ben Angliában, amivel 20853 főre nőtt a járvány halálos áldozatainak száma. A teljes Egyesült Királyságra vonatkozó adatokat később teszik közzé. A brit számok már tartalmazzák azokat a haláleseteket is, amelyek kórházakon kívül történtek, de igazoltan egy Covid-19-es beteg hunyt el.   

(BBC)

Rovatok