Index Vakbarát Hírportál

Gratulált a WHO a koronavírus-járvány első gócpontjának számító Vuhannak

2020. május 2., szombat 09:29

Vuhan városának gratulált Dr. Maria van Kerkhove, az Egészségügyi Világszervezet vészhelyzeti programjának vezetője, amiért a kínai város meg tudta állítani az új koronavírus terjedését, és ma már nincs regisztrált súlyos esetük. 

Vuhanban alakult ki először gócpont, innen terjedhetett el a vírus Kínában. A hatóságok januárban lezárták a várost, és egészen áprilisig tartottak a szigorú korlátozások.  Kerkhove örvendetesnek tartja, hogy már nincsenek súlyos esetek és új megbetegedések abban a városban, amit a járvány kitörése a legsúlyosabban érintett. 

Csodálat és köszönet illeti Vuhan lakosságának fáradhatatlan erőfeszítéseit

- azokat a lakosokat is dicsérte, akik fegyelmezetten betartottak minden intézkedést. Köszönetnyilvánítását azzal fejezte be, hogy emeli a kalapját, és köszöni az elkötelezettséget, és hogy megosztották a világgal mindazt, amit elsőként tudtak meg a vírusról. 

Hupej tartomány fővárosa január 23-án került vesztegzár alá, neve mára összeforrt azzal, hogy ez volt az első gócpontja az új koronavírusnak, és millió összeesküvés-elmélet főszereplője a városban található labor. 

Rovatok