Index Vakbarát Hírportál

A britek telefonos applikációval követnék nyomon a koronavírus terjedését

2020. május 3., vasárnap 14:12

A CNN szerint a britek hamarosan elkezdik annak az applikációnak a tesztelését, ami jelez, ha az ember egy koronavírussal fertőzött közelében járt. Az applikációt először a Wight-szigeten próbálják ki, és ha beválik, széles körben is alkalmazni fogják. A közlekedési minisztérium azt reméli, a lakosságban hamar elterjed majd a híre, és sokan telepítik a telefonjukra.

Ahhoz, hogy működjön, a lakosság 50-60%-ának kellene telepítenie. Hatalmas segítség lenne ez az NHS-nek (a britek közegészségügyi szolgálatának), az adatok anonimitását pedig természetesen garantáljuk.

Nem ez lenne az első hasonló applikáció, más országokban már egy ideje kísérleteznek ezzel a módszerrel a vírus terjedésének feltérképezésére. A minisztérium emellett arra biztatja a lakosokat, hogy tömegközlekedés vagy saját autóik helyett inkább gyalog vagy biciklivel menjenek munkába amint a korlátozásokat feloldják, hogy ezzel is tehermentesítsék a várhatóan nagy nyomás elé néző tömegközlekedési hálózatot.

Egy ideje már létezik az a megoldás, hogy az alkalmazottak a munkáltatón keresztül, részletre vásárolhatnak kerékpárt, de csak most lett igazán népszerű, ezerszeres érdeklődés mutatkozik iránta.

Az Egyesült Királyságban 183 500 koronavírusos fertőzést és 28 205 halálesetet tartanak nyilván.

Hol tart most a vírus?

Rovatok