Index Vakbarát Hírportál

A törököknél a gyógyultak száma meghaladta az aktív esetekét

2020. május 3., vasárnap 20:31

Törökországban vasárnap először haladta meg a koronavírus-járvány gyógyultnak minősített eseteinek a száma azokét, akiket továbbra is fertőzöttként tartanak nyilván - közölte Fahrettin Koca török egészségügyi miniszter.

A török hatóságok eddig 126 045 koronavírusos esetet regisztráltak, és miközben az aktív esetek száma még mindig 62 894, a gyógyultnak minősítetteké már 63 151.

Vasárnap újabb 1670 embernél mutatták ki az új koronavírust, ami további csökkenést jelent az előző napi 1983-hoz képest. A halálesetek napi száma vasárnap szintén csökkent, a szombati 78-ról 61-re. Március 31. óta most regisztrálták a legkevesebb elhalálozást. Fahrettin Koca közösségi oldalán arról is beszámolt, hogy az elmúlt 24 órában ugyancsak csökkent az intenzív osztályokon fekvő és lélegeztetőgépre szoruló betegek száma. 

Törökország 31 városában három hete hétvégente kijárási tilalom van érvényben, amelyet legalább május végéig fenntartanak. Az állandó jellegű kijárási tilalom kizárólag a 65 évnél idősebbekre, a krónikus betegekre, illetve a 20 éven aluli, nem dolgozó fiatalokra vonatkozik.

(MTI)

Rovatok