Index Vakbarát Hírportál

Teljesen kiégett egy 190 méteres felhőkarcoló az Arab Emírségekben

2020. május 5., kedd 22:36 | aznap frissítve

Tűz ütött ki kedd este a 190 méter magas Abbco Tower felhőkarcolóban az Egyesült Arab Emírségek Sardzsa nevű városában – írja az MTI a dubaji székhelyű Khaleej Times angol nyelvű hírportál tudósítása nyomán.

A Twitteren megjelent videón jól látható, hogy az egész épület lángokban áll.

A tűzoltóság nagy erőkkel vonult ki a helyszínre és magyar idő szerint nem sokkal éjjel 11 után sikerült lángokat megfékezniük, de az épület teljesen kiégett. Helyszíni jelentések szerint drónokat is bevetettek a tűz oltására.

A 40 emeletes, összesen 48 szintes felhőkarcolót és a környező épületeket evakuálták. Helyi hírportáloknak a ház egyes lakói azt mondták, hogy helyi idő szerint este 9 körül, a 10. emeleten csaptak fel a lángok. Azt egyelőre nem tudni, hogy mi okozhatta a tüzet.

Esetleges áldozatokról egyelőre nem érkezett jelentés, a Gulf News dubaji hírportál a sardzsai polgári védelem vezetőjére hivatkozva kilenc könnyebb sérültről ír. A szemtanúk azt mondták, kezdetben egy kis tűz lángolt, és sokan már akkor kijöttek az épületből.

Az épület nagy részét lakáscélra hasznosították, bérlakások voltak benne (egy ingatlanközvetítő oldal adatai szerint most évi 4800-12 000 dollár közötti áron voltak  bérbeadó lakásaik). 

Az Abbco Towert 2005-ben kezdték el építeni, 2006-ban nyitották meg, összes alapterülete meghaladja a 30 ezer négyzetmétert.

Az MTI felidézte: az Egyesült Arab Emírségekben az utóbbi években többször is előfordult felhőkarcolókban keletkezett tűzvész.

Sardzsa városa az Emirátusok harmadik legnagyobb települése, elővárosaival együtt több mint kétmilliós nagyvárosa, ami Dubajjal szinte összenőtt. Az Abbco Tower például mindössze bő tíz kilométerre van a dubaji nemzetközi repülőtértől.

Rovatok