Index Vakbarát Hírportál

Olaszországban csökkent a fertőzöttek száma, újra nőtt a haláleseteké

2020. május 5., kedd 20:29

Az olaszoknál az elmúlt két napban 200 alatt volt az új halálesetek száma, kedden pedig 236 áldozata volt a vírusnak. Az összes fertőzött száma 1513-mal csökkent 98476-ra, írja a CNN.

Az országban eddig összesen 29315 ember halt meg a járvány miatt. Az intenzív ellátásban részesülő betegek száma folyamatosan csökken, vasárnapról hétfőre például egy nap alatt 52-vel. Olaszország továbbra is a második a világ országai közül haláleseteket tekintve az Egyesült Államok mögött, miközben a fertőzöttek számát tekintve csak harmadik, mert az Egyesült Államok mellett Spanyolország is valamelyest megelőzi.

Az országban március 21-e óta mutat hullámzó, de csökkenő tendenciát a napi regisztrált fertőzöttek száma, az elhunytak napi száma március 27-e óta van szintén hullámzó, de csökkenő pályán, a napi aktív esetek száma pedig április 21-én kezdett csökkenni, vagyis ekkor tetőzött a járvány az országban.

Az olaszoknál május 4-én kezdődött a koronavírusjárvány második szakasza a gyárak, az autó-, a textil- és az építőipar, valamint a városi tömegközlekedés újraindításával.

Rovatok