Index Vakbarát Hírportál

Megöltek egy koronavírussal foglalkozó amerikai kutatót

2020. május 6., szerda 21:39

Megölték a pittsburghi egyetem egyik docensét, Bing Liut, aki a koronavírussal kapcsolatos kutatásokon dolgozott, írja a CNN. A férfi holttestét szombaton találták meg abban a házban, ahol élt. A rendőrség beszámolója szerint a fején, a nyakán, a törzsén és a végtagjain is érték lövések. 

A rendőrség úgy gondolja, hogy Bing Liut az az egyelőre ismeretlen férfi lőtte le, akinek holttestére az autójában bukkantak. A feltételezések szerint a férfi megölte Bing Liut, majd visszaült az autójába, ahol megölte magát. A rendőrség úgy gondolja, hogy a két férfi ismerte egymást, de semmilyen jel nem utal arra, hogy azért ölték meg a kutatót, mert kínai származású.

Az egyetem közleményt adott ki, amelyben azt írják, hogy mélységesen elszomorító a férfi halála, aki eredményes kutató és kedvelt kolléga volt. Hozzátették, hogy munkája során fontos megállapításokat tett a koronavírus-fertőzés alapját képző sejtmechanizmusokról és az ezek miatt bekövetkező komplikációkról. Az egyetem munkatársai megígérték, hogy folytatják és befejezik Bing Liu kutatásait. 

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

Rovatok