Index Vakbarát Hírportál

Trump és stábja szemvédőben, maszk nélkül látogatott el a maszkgyárba

2020. május 6., szerda 13:08 | aznap frissítve

Miközben a phoenexi védőfelszereléseket, így N95-ös maszkot is gyártó Honeywell munkatársai maszkban várták a kedden odalátogató amerikai elnököt, Donald Trump és munkatársai mindössze védőszemüveget viseltek, maszkot nem. A Business Insider cikke szerint ez végül is nem igazán váratlan esemény, hiszen hiába is ajánlja az amerikaiaknak az amerikai népegészségügyi központ (CDC), hogy viseljék a maszkot – Trump már korábban kijelentette, hogy ő nem fogja hordani.

A jelölések szerint azonban a gyárnak azon a részén, ahol az elnök járt, kötelező lett volna a maszk. A CNN tájékoztatása szerint ugyanakkor a Honeywell illetékesei nem kérték Trumpot és munkatársait ennek viselésére. Trump a koronavírus-járvány kezdete óta instabil álláspontot képvisel a maszkviseléssel kapcsolatban, többször is arra tett utalásokat, hogy szerinte ezek egyáltalán nem praktikusak és értelmetlenek is. Az amerikai elnök az elmúlt két hónapban nem igazán mozdult ki komolyabban a Fehér Házból, a kevésbé fontos utazásokat elhalasztották.

(Borítókép: Donald Trump a phoenexi védőfelszereléseket, így N95-ös maszkot is gyártó Honeywell-gyárban 2020. május 5-én. Fotó: Brendan Smialowski / AFP)

Rovatok