Index Vakbarát Hírportál

Elmarad Európa egyik legnagyobb karibi fesztiválja

2020. május 7., csütörtök 16:59

A koronavírus-járvány miatt elmarad a Notting Hill-i karibi fesztivál, írja a BBC. A rendezvény 54 éves történetében még soha nem fordult elő ilyen.

Tavaly több mint egymillió ember látogatott el a nyugat-londoni rendezvényre, amely - ha megtartják - 3 mérföld hosszan vonul a londoni Notting Hill városrész legnagyobb utcáin. A két napos karnevált 1965 óta minden évben megrendezik egy augusztusi munkaszüneti hétfőn, és az azt megelőző vasárnapon. 

Helyi fesztiválként indult, amelyet a kerület karibi migránsai szerveztek. Mára az egyik legforróbb vérű fesztivállá nőtte ki magát, milliókat vonzva évről évre a világ minden részéről. Óriási dj pultok, látványos felvonulások és természetesen a hagyományos acél dobbandák pergetik a ritmust.

Közben a CNN arról ír, hogy az Egyesült Királyságban továbbra is érvényben vannak a kijárási korlátozások, de a mostani hétvégétől mégis enyhítenének valamelyest a szabályozáson. Megengednék, hogy az emberek mostantól ne csak a szűk családjukkal találkozzanak, hanem távolabbi hozzátartozókkal is lenne lehetőség erre.

Ezenkívül az olyan boltok újranyitását is fontolgatják, amelyeknek van kerthelyisége (barkácsboltok, virágüzletek), de az éttermek, bárok újranyitása egyelőre nincs terítéken. Az Egyesült Királyságban egyébként már több halálos áldozata van a koronavírusnak, mint Olaszországban, bőven 30 ezer felett jár a halálesetek száma, ezzel az USA után náluk van a legtöbb elhunyt.

Rovatok