Index Vakbarát Hírportál

Elkaptak egy amerikai sorozatgyilkost, aki a 90-es évek elején követett el gyilkosságokat

2020. május 8., péntek 15:30 | aznap frissítve

Letartóztattak Iowában egy volt kamionsofőrt, aki a 90-es évek elején követhetett el gyilkosságokat – írj a CNN. Az 59 éves Clark Perry Baldwint egy 1991-es Tennesseeben és két 1992-ben Wyomingban elkövetett gyilkossággal gyanúsítják.

A '91-es gyilkosság ügyében kétrendbeli gyilkosság a vád, mert a megölt 33 éves nő, Pamela Rose Aldridge McCall 24 hetes terhes volt. Márciusban találtak rá holttestére egy autóút közelében Spring Hillnél, valaki megfojtotta. Akkoriban a nyomozás során már feltételezték, hogy egy kamionossal ment oda a virginiai nő, de a nyomozás végül sikertelenül zárult. 

2019 áprilisában a Spring Hill-i rendőrség újraindította a nyomozást McCall halálának ügyében, mert megbízást kaptak az eddig megoldatlan ügyek felderítésére. A nyomozóknak sikerült DNS-mintákat venniük az 1991-es gyilkosság ügyében, és kiderült, hogy a gyilkos DNS-e egyezik két 1992-es, megoldatlan wyomingi gyilkosság mintáival. Ezeknek az áldozatait nem sikerült azonosítani, de a gyilkosságokat hasonló módon követték el, mint McCallét, és itt is valószínűsítették, hogy egy kamionsofőr lehetett a tettes. 

A nyomozás során sikerült leszűkíteni a gyanúsítottak körét (azt nem árulták el a közleményükben, hogy hogyan), és végül eljutottak Baldwinhoz, akinek a DNS-e megegyezett a gyilkosságok helyszínén találttal. 

  

Rovatok