Index Vakbarát Hírportál

Mike Pence közvetlen beosztottjánál is kimutatták az új koronavírust

2020. május 8., péntek 17:50

Koronavírussal fertőződött meg Mike Pence egyik közvetlen munkatársa. Úgy tudni, hogy az Egyesült Államok alelnöke az iowai Des Moins-ba utazott volna csapatával és néhány riporterrel, mikor kiderült a fertőzés híre. 

Frissítés: Úgy tudni Pence sajtósánál, Katie Millernél mutatták ki a vírust. 

A különgép több mint egy órás késéssel indult, és Pence közvetlen munkatársai közül többen közvetlenül a felszállás előtt hagyták ott a gépet. 

Az eset újra felveti a kérdést, hogy mennyire hatékonyak a tesztelések és a megelőzés a Fehér Házban. Csütörtökön Donald Trump egy közeli segítőjéről derült ki, hogy szintén elkapta az új-koronavírust. Több kritika érte már amiatt is az elnököt és az alelnököt, hogy a hivatalos szervek ajánlása ellenére sem hajlandóak maszkot viselni. Pence például akkor sem hordott maszkot, mikor a rochesteri Mayo klinikára látogatott. Erről később azt mondta, hogy talán fel kellett volna venni a maszkot, de nem gondolta szükségszerűnek, mert úgyis gyakran tesztelik. 

Miután fény derült Donald Trump közvetlen beosztottja betegségére, az elnököt és az alelnököt minden nap tesztelni fogják a vírusra, azonban arra nem tértek ki, hogy a közvetlen kollégákat milyen rendszeresen vetik alá ellenőrzésnek.

Rovatok