Index Vakbarát Hírportál

Kilométeres sor áll a segélyért a világ egyik leggazdagabb és legdrágább városában

2020. május 9., szombat 16:30

Óriási sor gyűlt össze szombaton Genfben, a megélhetés szempontjából világ második legdrágább, egyben az egyik leggazdagabb városában, ahol több mint ezren álltak sorba a szombati élelmiszerosztásnál. A sorban állás hajnali 5-kor kezdődött a város egyik jégpályája előtt, ahol nagyjából 1500 élelmiszercsomagot osztottak szét, írja a Reuters.

Az élelmiszersegélyért folyamodók egy része bevándorló munkás, ám a koronavírus-járvány gazdasági hatásai nem csak az ő életüket nehezítik meg – egy 2018-as felmérés szerint a 8,6 milliós országban 660 ezren éltek szegénységben, többnyire egyedülálló szülők, illetve az alacsony iskolai végzettséggel rendelkezők. Rajtuk kívül további 1,1 millió lakót fenyeget a szegénység.

Egy háromfős család megélhetésével számolva Genf a világ második legdrágább városa, közvetlenül Zürich mögött. A koronavírus-járvány az amúgy is drága városban leginkább a vendéglátásban dolgozó bevándorlók megélhetését nehezíti – egy korábbi élelmiszerosztáson a sorban állók fele volt bevándorló.

(Borítókép: Élelmiszersegélyért sorban állók Genfben 2020. május 9-én. Fotó: Fabrice Coffrini / AFP)

Rovatok