Index Vakbarát Hírportál

Kiözönlöttek otthonaikból az olaszok az első szabad hétvégén

2020. május 9., szombat 20:13

Megteltek sétálókkal az olasz városok utcái a kijárási korlátozások lazítása utáni első hétvégén, jelenti az MTI helyszíni tudósítója. A szigorú ellenőrzés ellenére megteltek Nápoly tengerparti sétányai, és a nyári időben hasonlóképpen tele voltak emberekkel az Adria-parti Rimini utcái is, miközben a strandokat továbbra is zárva tartották. A sétálóknak csak egy része viselt szájmaszkot.

Hasonló tömeg alakult több városban, így például Milánóban és Rómában is. Ezen felbuzdulva az északi Trentino-Alto Adige és Friuli Venezia Giulia, valamint a déli Calabria tartomány nem várta meg a kereskedelem május 18-től tervezett újraindítását, hanem korábban megnyitotta az üzleteket.

Eközben lendületesen lefelé ível a járványgörbe Olaszországban, péntekről szombatra 194 új halálesetet és 1083 új koronavírusos megbetegedést regisztráltak – ezzel a fertőzések száma 218 268-ra, az áldozatoké 30 395-re nőtt. A gyógyultaké meghaladja már a 100 ezret. Az aktív betegek száma jelenleg 84 842. Nyolcvankét százalékuk otthoni karanténban tartózkodik.

Rovatok