Index Vakbarát Hírportál

Egy pohárból ittak a leleményes Los Angeles-i rabok, hogy betegség miatt kiengedjék őket

2020. május 12., kedd 15:52 | aznap frissítve

A Los Angeles-i megyei börtönben rabok két csoportja egy pohárból ivott és egy arcmaszkot szagolgatott, hogy elkapják a koronavírust – írja a Sky News. Az akció mögött az áll, hogy azt hitték, hogy ha betegek, kiengedik őket.

A részleg rabjainak majdnem fele megfertőződött. Áprilisig egy koronavírusos fertőzött sem volt a börtönben, majd hirtelen megugrott a fertőzöttek száma. A börtönőrök ezek után találtak rá a felvételre.

Nem sokkal később egy másik esetre is felfigyeltek, mikor rabok egy közös meleg vizes flakonból ittak, mielőtt a börtönben dolgozó nővérek megmérték a hőmérsékletüket. Heteken belül az 50 fős részlegből 30-an vagy pozitív tesztet produkáltak, vagy megbetegedtek.

A megyei seriff megerősítette, hogy nem kötelesek kiengedni a rabokat, és nem is fogják. A rabok tagadják a vádat, de a seriff szerint a magatartásuk elárulta őket, ugyanis a rabok sose osztoznak a poharakon pont azért, hogy ne kapjanak el semmit.

Nem teljesen alaptalan a trükkös rabok okfejtése, mert a vírusra hivatkozva valóban hamarabb kiengedtek 5000 rabot a Los Angeles-i megyei börtönökből (ami a legnagyobb a világon). Ehhez azonban az kell, hogy 60 napon belül lejárjon a büntetésük.

A rabok ellen nyomozás indult.

Rovatok