Index Vakbarát Hírportál

Utalványokkal indítják be a bécsi vendéglátást

2020. május 13., szerda 16:36

Michael Ludwig, Bécs polgármestere az újranyitás jegyében számos intézkedést hirdetett meg, írja a heute.at. Az egyik közülük, hogy minden bécsi háztartás utalványokat kap, amelyeket a helyi éttermekben, bárokban, sörözőkben, kávézókban költhetnek majd el a bécsiek. Összesen kilencezer olyen vendéglátóhely lesz, ahol beválthatják majd őket. Michael Ludwig elmondása szerint a turisták még egy ideig távol fognak maradni Bécstől, ezért így, a helyiek segítségével lehet újraindítani a vendéglátást a városban. 

Az egyszemélyes háztartásoknak 25 eurós, a többszemélyeseknek pedig 50 eurós utalványokat küldenek. A kézbesítések június közepétől kezdődnek, mintegy 950 ezer bécsi háztartás kap majd az utalványokból. A beváltás határideje szeptember vége, vagyis eddig kell őket elkölteni valamelyik vendéglátóhelyen.   

Szintén szerdán jelentették be, hogy Ausztria június 15-én nyitja meg teljesen a koronavírus-járvány miatt lezárt határait Németország felé. A kétszakaszos nyitás jegyében péntektől pedig már csak szúrópróbaszerű ellenőrzésekre lehet számítani az osztrák-német határon. Már szerda reggeltől több kisebb határátkelő megnyitott Ausztria és Bajorország között az ingázók és a helyi lakosok előtt.

Rovatok