Index Vakbarát Hírportál

Horvátország mobilos alkalmazással segítene gyorsabban bejutni az országba

2020. május 15., péntek 20:56

Horvátország a koronavírus-járvány ellenére valószínűleg hamarosan megnyitja határait a turisták előtt, és mobiltelefonos alkalmazással segíti a gyorsabb bejutást - számolt be az MTI.

Zoran Milanovic horvát elnök Ptujban szlovén hivatali partnerével, Borut Pahorral tárgyalt, és azt mondta, "az idegenforgalomból élünk, érdekünkben áll, hogy a lehető legtöbben jöjjenek hozzánk". Horvátország és Szlovénia az első országok közé tartozik, amik újranyitják határaikat.

Milanovic arra számít, hogy az idén sok látogató érkezik Szlovéniából. Más országok esetében majd elválik, hányan jönnek, de úgy fogalmazott, hogy minden turistát "tárt karokkal" várnak.

A horvát idegenforgalmi miniszter pénteken bejelentette hogy Horvátország mobiltelefonos alkalmazást vezet be a turisták beutazásának meggyorsítására. Az országba látogatók az alkalmazás segítségével előre bejelentkezhetnek a horvát hatóságoknál, megadva célállomásukat és szálláshelyük címét, ami lerövidíti a várakozási időt a határokon.

A turizmus mintegy ötödét teszi ki Horvátország bruttó hazai termékének (GDP). Az idegenforgalmi szezon megmentése érdekében Zágráb kétoldalú megállapodásokat szorgalmaz.

Rovatok