Index Vakbarát Hírportál

Enyhít a beutazáson Németország

2020. május 15., péntek 15:20 | aznap frissítve

Ahogyan azt a német belügyminiszter, Horst Seehofer a hét korábbi felében bejelentette, Németország már a héten az utazási korlátozások enyhítéséről döntött, a tervük pedig az, hogy június közepéig ismét kialakuljon a szabad mozgás Európán belül. A CNN cikke szerint pénteken a belügyminisztériumi szóvivő, Björn Grünewälder arról tájékoztatta a sajtót, hogy az EU-ból, az Egyesült Királyságból, illetve a schengeni övezetből érkezőknek kizárólag akkor kell majd karanténba vonulniuk, ha olyan országból érkeznek, amiket kiemelt, jelentős mértékben érint a járvány. Az enyhítés vonatkozik a schengeni övezet nem EU-tag országaira - Izland, Liechtenstein, Norvégia, Svájc - is.

A fenti területeken túlról érkezőknek továbbra is kötelező a kéthetes karantén állampolgárságtól függetlenül. Így akár egy német állampolgárt is 5000 ezer euróig terjedő büntetéssel sújthatnak, ha 72 óránál hosszabb ideig tartózkodott a kedvezményezett körön kívüli országok valamelyikében, és a határátkelő-állomásról nem egyenesen az otthonába megy.

 Heiko Maas német külü gyminiszter hétfőre spanyol, olasz, osztrák, görög, horvát, portugál, máltai, szlovén, ciprusi és bulgáriai nagykövetét, hogy megtárgyalják egy videokonferencián, hogyan szabályozhatnák le az utazási szezonra az enyhítéseket, és a határok megnyitását.

Rovatok