Index Vakbarát Hírportál

Olaszországban átlépte a 120 ezret a gyógyultak száma

2020. május 15., péntek 19:45

Az elmúlt 24 órában 242 új halálos áldozata volt Olaszországban a koronavírus-járványnak, 20-al kevesebb, mint a csütörtöki nap. A legfrissebb adatokkal együtt már 31 610-en haltak a vírus következtében. 

789 új esetet regisztráltak, ez kevesebb, mint amennyit az elmúlt háromban jegyeztek fel. Ezzel együtt az összes fertőzött száma így 223 885-re nőtt. Tovább csökkent viszont aktív esetek száma, mégpedig 4370 beteggel, így jelenleg 72 070-en küzdenek a vírussal.

A kórházban ápoltak száma is folyamatosan csökken: csütörtökhöz képest 661 beteggel kevesebb van a kórházakban és 47-en kerültek ki az intenzív osztályról. További 10 792 beteg szorul kezelésre, 808-an vannak az intenzíven. 

Majdnem ötezer beteget nyilvánítottak gyógyultnak, ezzel a gyógyultak száma átlépte a 120 ezret. 

Ez azért is jó hír, mert hétfőn a korlátozások feloldásának újabb szakasza következik Olaszországban, kinyithatnak az éttermek, bárok, szépségszalonok, templomok és fodrászatok. Továbbra is zárva maradnak ellenben az edzőtermek, uszodák, mozik, színházak és koncerttermek. Az országon belüli utazás június 3-án kerülhet feloldásra. A tartományok és a kormány közötti kapcsolatokért felelős Francesco Boccia miniszter korábban úgy nyilatkozott, húsz nap elteltével ellenőrzik az egyes tartományok járványgörbéjének alakulását, és a fertőzés fokozódása esetén a kormány régiónként ismételt szigorítást rendelhet el.

Rovatok