Index Vakbarát Hírportál

Az iskolák részleges újranyitását fontolgatják Nagy-Britanniában

2020. május 16., szombat 19:41

Nagyon korlátozott mértékben és feltételesen újraindulhat júniustól a tanítás a koronavírus-járvány miatt bezárt nagy-britanniai iskolákban, írja az MTI. 

Gavin Williamson brit oktatási miniszter, aki a szokásos napi kormányzati sajtótájékoztatót tartotta szombat este a Downing Streeten, elmondta, hogyha a koronavírus-fertőzési ráta tovább csökken, június 1-jétől az általános iskolák nulladik, első és hatodik osztályos tanulói visszatérhetnek iskoláikba.

Az angol-walesi közoktatási rendszerben a nulladik osztály - reception class - gyakorlatilag az óvoda utolsó évének felel meg és 4-5 éves gyerekek járnak oda. Az első osztályba az 5-6, a hatodik osztályba a 10-11 éves gyerekek járnak.

Williamson elmondta, hogy nyitás esetén is a szokásosnál kisebb osztálylétszámokkal kezdődhet az iskolai oktatás. Az országban már készülnek a tervek az oktatás szakaszos és korlátozott elkezdésére a tizedik és a tizenegyedik osztályokban, amelyek az angol-walesi rendszerben már a középiskolának felelnek meg.

A tizenegyedikesek a tanév végén záróvizsgát tesznek, amelynek eredményétől további tanulmányi előmenetelük függ.

Rovatok