Index Vakbarát Hírportál

Letartóztatták a karantén helyett szörföző turistát Hawaiin

2020. május 16., szombat 19:54 | aznap frissítve

Egy New York-i turistát letartóztattak Hawaii-on, miután több tengerparti képet is megosztott az Instagram-oldalán, amelyekkel azt bizonyította, hogy megszegte a koronavírus-járvány miatt bevezetett karanténszabályokat, írja a CNN.

A 23 éves férfi hétfőn érkezett Oahura, Hawaii állam harmadik legnagyobb szigetére, ahol a kötelező kéthetes karanténba vonulás helyett egyből a strand felé vette az irányt, és erről még fényképeket is készített. Ezt a szabálysértést még talán megúszta volna, azonban a képeket megosztotta az Instagramon, amelyekkel lényegében saját magát jelentette fel.

Hawaii kormányzóhivatalának közleménye szerint a férfi elhagyta a szállodai szobáját, és tömegközlekedéssel több helyet is bejárt a szigeten, szörfözött, napozott, éjszaka pedig a híres Waikiki Beach-en töltötte az időt, mindezt fotókkal gazdagon dokumentálta. A nyaralása péntek reggel ért véget, amikor a a rendőrök letartóztatták, és 4000 dolláros óvadékot határoztak meg a szabadon engedésére.

Hawaii államban eddig 638 koronavírus-fertőzöttet regisztráltak, közülük 17-en haltak meg a betegség szövődményei miatt. A járvány terjedésének megfékezése érdekében az államba belépőknek 14 napot házi karanténban kell tölteniük. Érkezéskor az embernek egy dokumentumot is ki kell tölteni, amelyben elismeri, hogy akár 5000 dolláros bírságot és legfeljebb egyéves börtönbüntetést is kaphat, ha megszegi a vírus miatt bevezetett szabályokat. Az állam kormányzója, David Ige június végéig hosszabbította meg a kötelező karantén betartását.

Rovatok