Index Vakbarát Hírportál

India május 31-ig zárva marad

2020. május 17., vasárnap 23:43

Újabb két hétre hosszabbították meg az egész országra érvényes kijárási korlátozást, jelentette be az indiai belügyminisztérium vasárnap. Az ok nyilvánvalóan az, hogy az egészségügyi szolgálat vasárnap reggel 4987 új koronavírus-fertőzöttról tett jelentést, ami rekordnak számít - 24 óra leforgása alatt még nem jegyeztek fel ennyi új esetet. A korlátozások meghosszabbítása mellett azt is bejelentették, hogy az államok és régiók kormányzói nagyobb mozgásteret kapnak a rendelkezéseket illetően a lezárás következő, negyedik fázisában.

Például a személygépjárművek és buszok mostantól közlekedhetnek a fertőzésmentes területeken. Az országot a fertőzés mértékétől függően vörös, narancs és zöld színkóddal ellátott régiókra osztják, ezek kijelöléséről az egyes államok maguk dönthetnek az egészségügyi minisztérium ajánlása nyomán. A vörössel és naranccsal jelzett területeken csak a legszükségesebb házon kívüli tevékenységet engedélyezik majd.

A lakosság este 7 és reggel 7 között nem léphet utcára, csak a létfontosságú területeken dolgozók mozgása engedélyezett. Az iskolák zárva maradnak, a távoktatás tovább tart majd. A belföldi és nemzetközi légiforgalmat leállították, csak miniszteri engedéllyel, különleges esetekben lehet repülni. Az elővárosi vonatok továbbra sem járnak, nem nyitnak ki a mozik, a bevásárlóközpontok, és az edzőtermek sem. A tömegrendezvényekre vonatkozó általános tilalom is érvényben marad.

A korlátozások március vége óta vannak érvényben.

Rovatok