Index Vakbarát Hírportál

Kisbuszt béreltek, de nem vitték vissza, inkább elmentek Belgiumba

2020. május 17., vasárnap 11:08 | aznap frissítve

Befejezték a vizsgálatot a pécsi rendőrök annak a párnak az ügyében, aki az egy napra bérelt kisbusszal hazautazott Belgiumba – közölte a rendőrség.

Csalás miatt nyomozott a rendőrség egy spanyol állampolgárságú pár ellen, aki augusztus 7-én egy kisbuszt bérelt az egyik pécsi autókölcsönzőtől. A 40 éves nő, valamint 42 éves élettársa a buszt egy napra bérelte ki, azonban azt nem vitték vissza annak ellenére sem, hogy arra a bérleti idő lejárta után telefonon többször ígéretet tettek.

A nyomozók megállapították, hogy ugyan a kisbuszt csak egy napra bérelték, azzal hazautaztak Belgiumba anélkül, hogy erről az autókölcsönzőt tájékoztatták volna. A kisbuszt egyébként azért bérelték, mert a korábban Hollandiában bérelt járművel balesetet szenvedtek, így azzal már nem tudtak tovább közlekedni. Kiderült az is, hogy a balesetben összetört járművet a holland hatóságok körözték, mert azt sem vitték vissza a bérleti idő lejárta után.

A rendőrök mindkettőjüket gyanúsítottként hallgatták ki, a bűncselekménnyel csaknem 7 millió forint kárt okoztak. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte, és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek.

Rovatok