Index Vakbarát Hírportál

Pozitív lett egy iskolás tesztje, hét iskolát bezártak Észak-Franciaországban

2020. május 18., hétfő 14:32

Alig kezdték el újranyitni az iskolákat múlt héten, máris pozitív lett egy diák koronavírustesztje Franciaországban, ezért elővigyázatosságból hét iskolát bezártak Roubaix városában. A hatóságok közlése szerint tájékoztatni fogják a családokat, akiknek a gyereke kapcsolatba léphetett a koronavírus-fertőzött iskolással. Az átmeneti bezárás idejére az iskolák távoktatásban folytatják a tanítást, írja a BBC.

Jean-Michel Blanque oktatási miniszter hétfőn azt mondta a francia RTL-nek, hogy amióta újranyitottak az iskolák múlt héten, körülbelül 70 esetet regisztráltak az mintegy 40 000 iskolában országszerte. Hozzátette: minden érintett iskolát bezártak.

A CNN eközben arról ír, hogy a Franciaország északnyugati részén található St. Brieuc városában járványgócra akadtak, miután egy mezőgazdasági vállalat 209 munkatársából 69-nél kimutatták a koronavírus-fertőzést. Nem ez az egyetlen gócpont Franciaországban: a Tradival vágóhídon, Fleury-les-Aubrais-ban 34 dolgozónál mutatták ki a koronavírust azután, hogy a kormány enyhített a korlátozásokon.

Rovatok