Index Vakbarát Hírportál

Kína belement, hogy a WHO kivizsgálja a járvány elleni védekezést

2020. május 18., hétfő 18:29

Kína támogatja a Covid-19 járvány megfékezésére tett globális intézkedések átfogó vizsgálatát, a tapasztalatok összegzését és a hiányosságok feltárását célzó, az Egészségügyi Világszervezet által vezetendő nemzetközi vizsgálatot, jelentette ki hétfőn Hszi Csin-ping kínai elnök.

 Hszi szerint Kína mindvégig nyíltan, átláthatóan és felelősen járt el. Hozzátette, hogy a WHO-nak és az érintett országoknak a legmegfelelőbb időben átadták az információikat, ahogy a vírus genomját is amint lehetett, publikálták, továbbá megosztották a védekezéssel és a kezeléssel kapcsolatos tapasztalatokat.

 "Amit tudtunk, megtettünk a rászoruló országok megsegítéséért. Amint rendelkezésre áll a vakcina, azt világszerte elérhetővé tesszük, hogy a fejlődő országok is hozzájussanak" – hangsúlyozta Kína első számú vezetője, aki bejelentette, kétmilliárd dollárral segítik a globális védekezést.

Kína korábban többször is elutasította, hogy független szervezetek vizsgálják a koronavírus terjedésének kezdeti, kínai szakaszát. (Bloomberg)

Rovatok