Index Vakbarát Hírportál

Oszakában március óta most először nem regisztráltak új fertőzöttet

2020. május 18., hétfő 09:04

Japán harmadik legnagyobb városából, Oszakából múlt hét vasárnap egyetlen egy új fertőzöttet sem jelentettek: ez az első ilyen nap március 9. óta, írja a CNN. Oszakában eddig összesen 1770 fertőzöttet regisztráltak, közölték a tartomány illetékesei. Biztatóan alakul a helyzet a fővárosban is: Tokióból mindössze öt új esetről adtak hírt vasárnap: ez a legalacsonyabb szám, amióta a városban elrendelték a rendkívüli állapotot április 7-én. Tokióban eddig összesen 5050 főt regisztráltak koronavírus-fertőzöttként. Országszerte sem volt túl magas az új fertőzöttek száma vasárnap: mindössze 28 új esetet találtak az illetékesek. 

Japánban a pandémia kezdete óta 16 844 főnél mutatták ki a koronavírust, közülük 712 fő a Diamond Princess óceánjárón utazott. A betegség miatt összesen 762-en hunytak el. 

Az ország több prefektúrájában feloldották a rendkívüli állapotot, Tokióban, Oszakában és még hat másik prefektúrában azonban megtartották az intézkedést. Változás május 21-én várható legkorábban, mondta múlt héten Abe Sindzó miniszterelnök. 

Arról, hogy a világban hogyan alakul a járvány, alábbi cikkünkben olvashat:

Rovatok