Index Vakbarát Hírportál

Kiengedték a kórházból Oroszország koronavírussal fertőzött miniszterelnökét

2020. május 19., kedd 14:25

Befejezték a koronavírus-fertőzés elleni kezelését, ezért kiengedték a kórházból Oroszország miniszerelnökét, Mihail Vlagyimirovics Misusztyint, írja a CNN az orosz állami hírügynökségek tájékoztatása alapján. A Ria-Novosti beszámolója szerint Misusztyin már tartott egy online meetinget, és készül a Vlagyimir Putyinnal való találkozásra.

Az orosz miniszterelnökről április végén derült ki, hogy megfertőződött a vírussal, ezután önkéntes karanténba vonult. Putyin ezután arról biztosította Misusztyint, hogy amíg betegeskedik, nem hoznak majd nagy horderejű döntéseket. 

Mihail Misusztyin januárban lett miniszterelnök, kinevezését Vlagyimir Putyin azután javasolta, hogy Dmitrij Medvegyev és a teljes orosz kormány lemondott. A közgazdaság-tudományi doktorátussal rendelkező Mihail Misusztyin 1998-ban lépett állami szolgálatba, és kinevezése előtt 2010 óta állt az adóhatóság élén, ahol korábban más vezető funkciókat is betöltött. Jelentős szerepe volt az informatikai csúcstechnológia alkalmazásában, pályafutása kezdetén éppen egy ilyen cégnél dolgozott, amelynek átvette a vezetését is.

Oroszországban a hivatalos adatok szerint már 299 ezernél is több koronavírus-fertőzött van, és 2837 halálesetről számolnak be a statisztikák.

Rovatok