Index Vakbarát Hírportál

Zuhanás előtt hangosan imádkozni kezdtek az emberek

2020. május 23., szombat 16:22 | aznap frissítve

Péntek este a pakisztáni Karacsi sűrűn lakott területére zuhant egy utasszállító repülőgép, a szerencsétlenséget ketten túlélték. Egyikük a helyi Geo TV-nek most részletesebben is elmesélte, mi történt a becsapódás előtti utolsó pillanatokban. 

A gép rázkódni kezdett, és a pilóta figyelmeztetett, hogy gondok lehetnek a leszállással – mondta Mohammad Zubajr az MTI szerint.

„Az emberek pánikba estek, és hangosan imádkozni kezdtek”– folytatta. „A pilóta a következő 10-15 percben a levegőben tartotta a gépet, majd másodszor is bejelentette, hogy megpróbál leszállni, de a repülő lezuhant” – tette hozzá.

Az irányítótorony és a pilóta közötti üzenetváltás szerint az első sikertelen leszállási kísérletet követően a kapitány tett egy kört, hogy újra megpróbálja földre tenni a gépet.

Az égési sérüléseket szenvedett, ám stabil állapotban lévő túlélő elmondta, hogy a becsapódást követően minden lángokban állt körülötte, és emberek sikolyait hallotta.

Szombaton megtalálták a repülőgép fekete dobozát, benne volt a fedélzeti adatrögzítő és a pilótafülke hangrögzítője is. 

Arsad Malik, a PIA ügyvezetője pénteken úgy nyilatkozott, hogy a pilótától kapott utolsó üzenet tanúsága szerint valamilyen műszaki probléma lépett fel. Másodpercekkel a zuhanás előtt a pilóta azt mondta a légiirányítóknak, hogy mindként hajtómű felett elveszítette az ellenőrzést. A baleset oka egyelőre tisztázatlan, de a rádióüzenet alapján hajtómű-leállásra gyanakodnak.

Rovatok