Index Vakbarát Hírportál

Kim Dzsongun három hét után újra előkerült

2020. május 24., vasárnap 06:57

Kim Dzsongun elnökletével tartotta meg ülését az észak-koreai munkapárt központi katonai testülete, a tanácskozáson megvitatták a többi között a háborús nukleáris elrettentés erősítéséról szóló új javaslatot, jelentette a kommunista vezetés szócsövének tartott KCNA hírügynökség vasárnap.

Épp a napokban volt három hete, hogy Kim Dzsongun újra eltűnt a nyilvánosság elől. Utolsó nyilvános szereplése május 1-én volt, miután előtte húsz napon keresztül nem adott magáról hírt. Nem jelent meg például azon az ünnepségén sem, amit nagyapjának, a népi Korea alapítójának születésnapi évfordulóján rendeztek, így találgatások keltek szárnyra világszerte egészségi állapotának válságosra fordulásáról, mi több, haláláról.

A KCNA szerint a munkapárti katonai testület ülésén a nemzetvédelmi erők további megszilárdításával kapcsolatos követelményeket vitatták meg, szó volt a háború megelőzéséről bel- és külpolitikai eszközökkel. Megvitatták még a háborús nukleáris elrettentés megerősítését felvázoló új javaslatot, ami kiköti, hogy a hadászati erőket kizárólag végszükség esetén lehet bevetni. Beszéltek még a hadsereg szervezésének egyes hiányosságairól, és ezek kiküszöbölésének lehetőségeiről, írja az MTI.

Rovatok