Index Vakbarát Hírportál

Száznál is több embert tehetett ki a koronavírusnak két amerikai fodrász

2020. május 24., vasárnap 09:35 | aznap frissítve

140 vendéget tehetett ki a koronavírusnak két amerikai fodrász, akik májusban több mint egy hétig dolgoztak egy Missouriban található fodrászszalonban annak ellenére, hogy már produkálták a betegség tüneteit – írja a CNN.

A Springfield-Greene megyei egészségügyi osztály még pénteken jelentette be, hogy egy Great Clips szalonban dolgozó fodrász 84 vendéget és hét alkalmazottat tehetett ki a koronavírusnak. Szombaton aztán kiderült, hogy a szalonban még egy fodrásznak lett pozitív a tesztje, aki további 56 vendéggel került kapcsolatba, amíg fertőzötten dolgozott. A tájékoztatás szerint mindkét fodrászon jelentkeztek is a tünetek a munkájuk során, de az nem derült ki, hogy ezek milyen súlyosak voltak, ahogy az sem, hogy mikor lett pozitív a tesztjük.

A fodrászok május második hetében dolgoztak fertőzötten, amikor Missouriban engedélyezett volt a fodrászszalonok működése, és mind ők, mind a vendégeik arcmaszkot viseltek, emiatt az egészségügyi osztály reméli, hogy az eset nem vezet majd további fertőzésekhez. Az egyes eseteket ráadásul le is lehetett követni, a szalonban ugyanis precízen feljegyezték az akkoriban ott megforduló vendégeket.

A megyei egészségügyi vezető, Clay Goddard azt ugyanakkor elmondta, hogy a kontaktkutatás sikeressége ellenére ebből nem csinálhatnak rendszert, mert az erőforrásaik végesek. Goddard azt is elmondta, hogy elégedett az üzletet tüzetesen fertőtlenítő Great Clips reakciójával, és ismét biztonságosnak ítéli a céget. Missouriban durván 12 ezer esetről lehet tudni és több mint 650-en haltak meg ott a koronavírusban. Az állam nemrég azzal került be a hírekbe, hogy az állam főügyésze beperelte Kínát, mert az ország szerinte nem tett eleget a járvány megfékezése érdekében.

Rovatok