Index Vakbarát Hírportál

Útlezárással tüntetnek a szlovák konditermesek

2020. május 25., hétfő 08:29 | aznap frissítve

Bár eleinte útblokáddal fenyegetőztek, végül a szlovák miniszterelnök figyelmeztetésére csak forgalomlassítással tüntettek a szlovák konditermesek, írja a Bumm.sk. A szlovák konditerem-tulajdonosok azt sérelmezték, hogy hiába történtek lazítások, továbbra sem nyithatnak ki, számolt be a Parameter.sk. Igor Matovič kormányfő is a konditermek mielőbbi megnyitása mellett érvelt, miután állítása szerint a szakemberek véleménye is megoszlott az ügyben. Felvetette, hogy amennyiben a termek zárva maradnak, konditerem-élénkítési programot indít, amelynek lényege, hogy a 40 felettiek kondibérletét az állam állja majd.

A miniszterelnök arra szólította fel a kondisokat, hogy ne tüntessenek, mert az útblokád azokat bünteti, akiknek nincsen semmi közük az ügyhöz.

 „Nagyon örülök, hogy az autópályablokád szervezőit végül sikerült jobb belátásra bírni, az eredeti tervüket nem valósították meg, és csak a forgalom lassításával tüntettek” – írta a kormányfő. Egyszersmind köszönetet mondott azért, hogy az edzőtermek tulajdonosai végül nem politizáltak át egy tisztán higiéniai jellegű problémát.

Rovatok