Index Vakbarát Hírportál

Ki kell használni, hogy a járvány miatt nem lehet tiltakozni, mondta egy miniszter Kanadában

2020. május 26., kedd 17:11 | aznap frissítve

Alberta energiaügyi minisztere, Sonya Savage arról beszélt pénteken a kanadai olajkitermelő vállalkozók szövetségének podcastjében, hogy most nagyszerű olajtávvezetéket építeni, 

mert a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások miatt nem lehet 15 fősnél nagyobb tüntetéseket tartani

– írja a kanadai The Globe and Mail.

Az albertai minisztert egyébként a Trans Mountain távvezeték bővítéséről kérdezték, ő pedig a fenti kijelentésén kívül azt is megjegyezte, hogy a világjárvány miatti gazdasági nyugtalanság a távvezeték megépülésének kedvez. Ezt azzal indokolta, hogy az „egyszerű kanadaiaknak” ebben a kiélezett helyzetben szerinte nem lesz elég türelmük ahhoz, hogy tolerálják „az emberek munkáját akadályozó” tüntetéseket.

Savage sajtósa megerősítette a kanadai lap kérdésére, hogy a miniszter volt a podcast vendége. A sajtós ezen kívül azt mondta, hogy „tiszteletben tartják” a törvényes tiltakozáshoz való jogot, valamit azt igyekezett hangsúlyozni, hogy a nyilvános rendezvények létszámlimitje nem kedvez se a projekt támogatóinak, se az ellenzőinek.

Egyébként Alberta és a távvezeték építésében szintén érintett Brit Kolumbia tartománya is 50 főre emelte a szabadtéri nyilvános események létszámlimitjét.

Rovatok