Index Vakbarát Hírportál

Lezárt reptérre indított járatot az Eurowings, a cél előtt fordult vissza a gép

2020. május 26., kedd 15:14 | aznap frissítve

A landolás előtt fordult vissza múlt szombaton az Eurowings német légitársaság Düsseldorfból Szardíniába tartó repülőgépe, mivel az olbiai reptér, ahová a járat tartott, még nem nyílt meg, írja a CNN.

A pilótákat csak Szardínia légterében tájékoztatták arról a légiforgalmi irányítók, hogy nem kaphatnak leszállási engedélyt, mivel az Olbia Costa Smeralda Repülőtér a kereskedelmi forgalom elől egyelőre le van zárva. 

A gépen, ami ekkorra már 1170 kilométert repült, csupán két szardíniai utas utazott.

A repülő leszállhatott volna a célállomástól durván 200 kilométerre fekvő Cagliari repterén, de a pilóták úgy döntöttek, hogy inkább visszafordulnak Düsseldorfba. Az út így összesen négy óra tíz percig tartott.

Az Eurowings később azzal magyarázta a történteket, hogy a világjárvány miatt kialakult helyzetben nehéz követni az európai repterek gyorsan változó lezárásait. Az olbiai repülőtérről május 17-én bejelentették, hogy újranyit, aztán ezt a döntést még ugyanazon a napon felülbírálták az olasz hatóságok. A második döntés híre viszont úgy tűnik, nem jutott el időben a fapados légitársasághoz.

A két pórul járt utas átfoglalhatta a jegyét az Eurowingsnél, de Olbia reptere a jelenlegi állapot szerint június 2-ig biztosan le lesz zárva az utasforgalom elől.

Rovatok