Index Vakbarát Hírportál

Rekordszámú új fertőzöttet rögzítettek Egyiptomban

2020. május 28., csütörtök 23:00 | aznap frissítve

Egyiptomban a jelek szerint kezd újra felpörögni a járvány, az ország egészségügyi minisztériumának tájékoztatása alapján ugyanis csütörtökre először haladta meg az ezret, és rekordot döntött az egy nap alatti koronavírusos fertőzöttek száma – írja az MTI.

Ugyan az országban csütörtököt megelőzően nyolc napon át csak kicsivel lépte át a 700-at a napi új fertőzöttek száma, az utóbbi 24 órában 1127 új esetet jegyeztek fel. A betegségben emellett újabb 29 beteg halt meg, ezzel már 845-re nőtt a járvány halottainak száma a 100 milliós népességű arab országban. A betegségből 154-en épültek fel, így a gyógyultak száma 5359-re emelkedett.

Egyiptom február 14-én jelentette az első, bizonyítottan koronavírus-fertőzést, az első halálesetet pedig március 8-án. Az egészségügyi minisztérium a napokban 320 további közkórházat készített fel koronavírus-fertőzöttek fogadására és kezelésére, mivel az eddigiek már jó ideje teljes kapacitással dolgoznak. A járvány jelenlegi állását ebben a cikkben követhetik nyomon:

Rovatok