Index Vakbarát Hírportál

Koronavírusos a belga király unokaöccse

2020. május 30., szombat 19:01

Elkapta a koronavírust Joachim herceg, Fülöp belga király unokaöccse, akinél a spanyol sajtó szerint egy nappal azután jelentkeztek a tünetek, hogy egy családi ünnepségen vett részt Spanyolországban – írja az MTI.

A 28 éves Joachim herceg a király testvérének, Asztrid hercegnőnek a legkisebb fia. A Belga nevű belga hírügynökség jelentése szerint május 24-én utazott Madridba, ahonnan Córdobába ment tovább, és 26-án itt vett részt az ünnepségen. Másnap jelentkeztek nála a tünetek, 28-án pedig a tesztje is pozitív lett.

A spanyol hatóságok vizsgálják az ügyet, ami nem is meglepő, a spanyol sajtó szerint ugyanis a rendezvényen a Spanyolországban jelenleg megengedett tizenöt embernél jóval többen, huszonheten vettek részt. A brüsszeli udvar közleménye ellentmond ennek, az alapján csak tizenketten voltak az ünnepségen.  A brüsszeli udvar hangsúlyozta, hogy Joachim szolgálati úton volt Spanyolországban, de egy magánjellegű összejövetelen is részt vett. Az nem derült ki, hogy a herceg hol kaphatta el a vírust.

Rovatok