Index Vakbarát Hírportál

Százezer embert evakuáltak Indiában a Niszarga nevű ciklon miatt

2020. június 3., szerda 14:54 | aznap frissítve

Szerda délután éri el India nyugati partvidéket Mumbaitól nagyjából száz kilométerre délre a Niszarga nevű ciklon, emiatt százezer embert evakuáltak az országban – közölte az indiai meteorológiai szolgálat. A tájékoztatás szerint a nagy erejű vihar heves esőzésekkel és 120 kilométeres óránkénti széllökésekkel érkezik a szubkontinensre.

Mahárástra a koronavírus-járvány által legsúlyosabban sújtott indiai állam, székhelye, Mumbai pedig a járvány helyi gócpontja. India legfontosabb pénzügyi központjában azonosították ugyanis a fertőzöttek mintegy negyedét. A helyi egészségügyi hatóságok szerint Mumbai ráadásul a kórházi ágyak és a Covid-19-ben szenvedők kezeléséhez szükséges lélegeztetőgépek súlyos hiányával küzd.

A meteorológusok szerint ilyen heves vihar már régóta nem volt a térségben. Ugyanakkor a Niszarga gyengébbnek ígérkezik az Amphan nevű ciklonnál, amely két hete pusztított az ország északkeleti térségében és a szomszédos Bangladesben több mint száz emberéletet követelve és milliókat elvágva időlegesen az áramellátástól.

(MTI)

Rovatok