Index Vakbarát Hírportál

Trump: "Nem elbújni mentem a bunkerbe, ellenőrizni"

2020. június 3., szerda 19:54

Donald Trump elnök szerda reggel betelefonált a konzervatív Fox Radio egyik műsorába, Brian Kilmeade műsorvezetőhöz, mert úgy érezte, tisztáznia kell azokat a híreket, pontosabban valóságtartalmukat, miszerint pénteken este, amikor a Fehér Ház előtt tüntetés folyt, őt a Titkosszolgálat emberei egy földalatti bunkerbe vitték. A jelentések szerint Trump egy órát töltött a bunkerben felesége, Melania, és legifjabb fia, Barron társaságában.

Az elnök, írja a Slate.com, előszeretettel tetszeleg a kemény legény szerepében, aminek egy ilyen meneküléses-bujkálós történet alaposan ellentmond, így nem csoda, hogy igyekezett kiköszörülni a csorbát, és valamiért erre a legalkalmasabbnak a rádióműsor tűnt. A telefonbeszélgetés során Trump kijelentette, hogy a nem igaz, hogy a tüntetés alatt, annak hatására járt volna a bunkerben, ezzel szemben napközben valóban járt lent, ellenőrizni. 

Hamis a jelentés, nem voltam lent. Nagyon rövid ideig, icipicit voltam csak lent, napközben, és csak ellenőrzi, hogy miden rendben van-e. Kétszer, háromszor mentem le, ellenőrizni.

Kilmeade azt kérdezte az elnöktől, hogy a Titkosszolgálat mondta-e neki, hogy menjen le, mert aggódott a biztonsága miatt, mire Trump azt felelte, hogy nem, azt mondták neki, hogy nem ártana lenézni, mert lehet, szüksége lesz rá előbb-utóbb.

Rovatok