Index Vakbarát Hírportál

Június 8-tól ismét lehet Kínába repülni

2020. június 4., csütörtök 06:39

Kína enyhíti a nemzetközi légitársaságokra vonatkozó korlátozásokat, amelyeket a koronavírus miatt vezettek be márciusban. Ezt a pekingi polgári légiközlekedési hatóság egy nappal azután jelentette be, hogy Washington kitiltotta a kínai utasszállítókat, írja az MTI.

Az intézkedés értelmében június 8-ától minden külföldi légitársaság újraindíthat heti egy járatot egy általuk választott, szárazföldi kínai városba.

Ha ezeken a bejövő járatokon három egymást követő héten át egyetlen koronavírus-fertőzött utas sem érkezik Kínába, az adott légitársaságnak engedélyezik majd a heti kétszeri járatindítást is. Hongkong és Makaó saját maga határozza meg a légiközlekedési szabályait. 

Kína még márciusban, a járvány nemzetközi fellángolása után korlátozta drasztikusan az utasszállítást, illetve március végétől átmenetileg fel is függesztette a külföldi állampolgárok belépésének engedélyezését. 

Az Amerikai Egyesület Államokban szerdán bejelentették, hogy június közepétől betiltják a kínai utasszállító repülőgépek berepülését az országba. A döntést azzal indokolták, hogy Peking nem tesz eleget a két ország közötti egyezményben foglaltaknak, és nem teszi lehetővé az amerikai légitársaságok kínai járatainak újraindítását. Az amerikai közlekedési minisztérium azt azonban nem zárta ki, hogy Kína megfelelő lépései esetén a döntést érvénytelenítik. 

Rovatok