Index Vakbarát Hírportál

Pisztolymarkolatnak nézte a kalapácsot, a szélvédőn keresztül lőtte le a térdelő fosztogatót

2020. június 4., csütörtök 07:06

Lövéseket kellett leadnia Vallejo egyik járőrének kedden, a San Francisco térségében zajló zavaros utcai megmozdulások során. Ezt az előváros rendőrkapitánysága közölte, miután keveredtek a George Floyd meggyilkolása elleni tiltakozások a randalírozásokkal és fosztogatásokkal.

A szűkszavú rendőrségi tájékoztatás mögötti részletek szerdán kerültek ki, és ezek alapján az ügy borítékolhatóan újabb tiltakozások gyúanyagául fog szolgálni Vallejóban, ahol már kedden is negyven autóval vették körül a helyi rendőrkapitányságot, hogy üres üvegekkel dobálják meg az épületet.

A rendőrök figyelmesek lettek arra, hogy az egyik helyi drogériából 10-12 ember pakolja át az árut két kocsiba. A járőr közeledtére a fosztogatók az autókba pattantak, de egyikük megtorpant, és kezeit felemelve letérdelt. A rendőrautóból úgy tűnt, mintha egy pisztolymarkolat állna ki egy, a hónalja alá erősített tokból, és erre a felismerésre az egyik rendőr a szélvédőn keresztül azonnal tüzet nyitott, és öt lövedékkel el is találta a fosztogatót, aki a helyszínen meg is halt.

Azonban kiderült, hogy a 22 éves Sean Monterrosánál csak egy kalapács volt, és a rendőr a kalapács kilógó nyelét nézte pisztolymarkolatnak.

A rendőrségi tájékoztatón megjelenő egyik felháborodott helyi lakos szerint

(Monterrosának) itt kéne lennie. Életben kellett volna maradnia. Ezt a zsarut le kell tartóztatni, és be kell zárni. Pont.

(San Francisco Chronicle)

Rovatok