Index Vakbarát Hírportál

Hét év börtönt is kaphatnak a rendőrök, akik ellökték a 75 éves tüntetőt

2020. június 7., vasárnap 07:43

Súlyos testi sértéssel vádolják azt a két rendőrt, akik meglöktek egy 75 éves tüntetőt a New York állambeli Buffalo utcáján.

A videó villámgyorsan elterjedt a neten, a felvételen az látszik, hogy a 75 éves Martin Gugino nem akar kitérni a rendőrök útjából, mire egyikőjük meglöki olyan erővel, hogy Gugino felvétel képéből is eltűnik.

Amikor következőnek látjuk, a férfi a földön fekszik, vér szivárog a fejéből, miközben a rendőrök segítség nélkül haladnak el mellette. Gugino azóta súlyos, de stabil állapotban van a kórházban. A videót ebben a cikkben lehet megnézni.

A 39 éves Aaron Torgalski és a 32 éves Robert McCabe nem vallották magukat bűnösnek, óvadék nélkül vannak szabadlábon, de akár hét év börtönt is kaphatnak. Szombaton majdnem 100, főleg tűzoltó és rendőr gyűlt össze a buffalói bíróság épületénél, akik a szimpátiájukról biztosították Torgalskit és McCabe-et, és megtapsolták a két férfit, ahogy elhagyták az épületet.

A két rendőr a parancs szerint a kijárási tilalomnak megfelelően ürítették ki a város nyilvános tereit. A helyi rendőrszakszervezet elnöke szerint a rendőrök csak parancsot teljesítettek, a munkájukat végezték.

További intézkedések a hétvégén:

(Címlapkép: Részlet az esetről történt videóból. Fotó: Mike Desmond / WBFO NPR / AFP)

(BBC)

Rovatok