Index Vakbarát Hírportál

Koronavírusos a legnépszerűbb elnökjelölt a Dominikai Köztársaságban

2020. június 11., csütörtök 21:58

Koronavírussal fertőzött a Dominikai Köztársaságban alig több mint három hét múlva esedékes elnökválasztás legfőbb esélyese - írja az MTI. Az ellenzéki, szociáldemokrata jelölt, Luis Abinader a közösségi médiában közölte helyi idő szerint szerda éjjel, hogy saját és felesége koronavírus-tesztje is pozitív lett.

"Nyugodjatok meg, Isten segítségével gyorsan meg fogunk gyógyulni" - írta az 52 éves politikus a támogatóinak üzenve. A Mark Penn/Stagwell közvélemény-kutató május végi felmérése szerint Abinader 39 százalékon állt, két ponttal a kormánypárti jelölt, Gonzalo Castillo előtt.

A Dominikai Köztársaság a koronavírus-járványtól a leginkább sújtott országok közé tartozik egész Latin-Amerikában. A hivatalos adatok szerint minden 500. lakos fertőzött, részben amiatt, hogy a karibi szigetország kedvelt turistacélpont. A parlamenti és elnökválasztást eredetileg május 16-ra tűzték ki, és csak a járvány miatt halasztották július 5-re. Ha egyik elnökjelölt sem szerez abszolút többséget az első fordulóban, az első két helyezett részvételével három héttel később második fordulót tartanak.

Rovatok