Index Vakbarát Hírportál

Felfüggesztette a Zoom a Tiananmen téri mészárlásról szóló online megemlékezést

2020. június 11., csütörtök 18:45

Felfüggesztett a Zoom egy felhasználót, aki a Tiananmen téri mészárlás áldozataira akart oneline megemlékezést tartani Kínából elmenekült embereknek.

A felfüggesztés a Humanitarian China csoportot érintette, akik egy megközelítőleg 250 fős megemlékezést tartott, amibe többen Kínából csatlakoztak be. 

A csoport vezetője Zhou Fengsuo emberjogi aktivista, aki azoknak a diákoknak az egyik vezetője volt, akik hónapikig politikai reformokért tüntettek. Közül alsó hangon 300, de egyes források szerint több mint ezer embert lemészárolt a kínai hadsereg 1989 június 3-án és 4-én.

A Zoomon tartott megemlékezésen azok szólaltak volna meg, akik ott voltak a tüntetéseken, illetve azok, akiknek megölték a rokonait, és ők számoltak volna be az emlékeikről. 

A Zoom arra hivatkozott, hogy ők csak úgy tudnak működni, ha az betartják azoknak az országoknak a helyi előírásait, ahol üzemelnek. A mészárlásra való megmelékezés azonban nem ütközik semmilyen jogszabályba, ennek ellenére a kormány bőven tesz azért, hogy ne érezzék magukat biztonságban azok, akik foglalkoznak a témával.

(Sky News)

Rovatok