Index Vakbarát Hírportál

Lemondott a Hello Kittyt megalkotó cég 92 éves igazgatója

2020. június 12., péntek 21:48

92 évesen lemond vezérigazgatói posztjáról Cudzsi Sintaró, a Hello Kitty mesefigurát megalkotó Sanrió cég alapítója, írja a BBC.

A vállalat irányítását unokája, Cudzsi Tomokuni veszi át tőle, amely nagy változás a több mint hatvan éves vállalat életében, amelynek értékesítései az elmúlt években csökkentek Japánban. A japán hagyományok szerint a vállaltok vezetése a családtagok között öröklődik tovább, azonban Cudzsi Sintaró fia 2013-ban meghalt, így most 31 éves unokája következik az öröklési sorban. A célja az lesz, hogy megújítsa a céget.

A Hello Kitty figura sikertörténete az 1960-as években indult, amikor a gumipapucsokat gyártó Cudzsi Sintarónak feltűnt, hogy a termékei közül sokkal jobban fogynak azok, amelyekre aranyos kis mintákat, virágokat pingáltak. Úgyhogy felbérelt néhány rajzfilmrajzolót, hogy készítsenek cuki karaktereket a papucsaira.

Miután a dolog bejött, létrehozott egy külön céget, a Sanriót, amely már kifejezetten ilyen kiegészítők gyártására állt rá, és így lett előbb Japánban, majd világszerte is óriási siker a száj nélküli macska, Hello Kitty figurájából.

Rovatok