Index Vakbarát Hírportál

Indiában, Peruban és Argentínában a legrosszabb most a járványhelyzet

2020. június 14., vasárnap 10:31

Világszerte 7,8 millió ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma átlépte a 430 ezret. Európában csökken az esetszám, de globálisan még mindig nő.

A Johns Hopkins Egyetem vasárnap reggeli legfrissebb összesítése szerint egy nap alatt 135 ezer új esetet regisztráltak világszerte, a halálos áldozatok száma 4259-cel nőtt.  A gyógyultak száma 3 630 280.

Az MTI tudósítása megjegyzi, hogy szakértők szerint a diagnosztizált esetek száma nem tükrözi pontosan a valóságot, mert az egyes országokban többé-kevésbé korlátozott a tesztek száma, valamint a számontartás kritériumai is különböznek. A fertőzés már 188 országban van jelen.

Aggasztó a helyzet Indiában, ahol 11 929 fővel, rekordszintet ért el az új fertőzöttek száma, de kimagasló a perui (4383) új esetszám is. Az argentín adat (1531 új fertőzött) ugyan nemzetközi összehasonlításban, különösen a szomszédos brazil adatokhoz képest egyáltalán nem kiugró, de itt is erősen emelkedőben van a fertőzések száma.

Az összesített adatok alapján továbbra is

A fertőzöttek számát tekintve India, Egyesült Királyság, Spanyolország és Olaszország a további sorrend, amely országok közül az Egyesült Királyság és Olaszország kiemelkedik a rendkívül sok áldozatot tekintve.

A tengerentúli, a járványon még messze nem túleső országok közül, a már említetteken kívül Mexikó, Chile  és Pakisztán van különösen nehéz helyzetben.

Rovatok