Index Vakbarát Hírportál

Putyin szerint a zavargások az USA mély válságát mutatják

2020. június 14., vasárnap 15:32

A zavargások az Egyesült Államokban az ország mély válsághelyzetét mutatják - ezt mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök a Rosszija 1 tévécsatorna vasárnapi műsorában. Putyin szerint a válság azóta megfigyelhető, hogy Donald Trump megnyerte a választásokat. Az orosz elnök elmondta, hogy a Trump hatalomra kerülése abszolút nyilvánvalóan teljesen demokratikus győzelem volt, hiába próbálta a vesztes félennek az ellenkezőjét bizonygatni.

Putyin azt nyilatkozta az orosz tévéműsorban, hogy általában igyekszik óvatosan kommentálni, vagy egyáltalán nem beszélni más országok belügyéről, ugyanakkor azt is kifejtette, hogy szerinte az Egyesült Államok politikai rendszerének egyik fő hibája az, hogy a pártérdekeket az egész társadalom, a nép érdekei főlé helyezik.

Igyekezett az orosz elnök a saját rendszerüket fényesíteni, dícsérte az orosz hatóságok erőfeszítéseit a koronavírus elleni küzdelemben. Elmondása szerint magabiztosan és minimális veszteségekkel kezelik a helyzetet. Ezzel kapcsolatban példaként hozta fel, hogy szerinte Oroszországban egyetlen kormánytag vagy régió sem mondana olyasmit, hogy nem teszi meg, amit a kormány vagy az elnök mond.

Az USA-ban és Európában zajló antirasszista tüntetéseket Putyin destruktív jelenségnek tartja, és kifejezte, hogy Oroszországnak ki kell állnia a multinacionalizmus mellett. Putyin azt reméli, hogy az amerikai demokrácia alapjai segítenek majd véget vetni a válságnak.  

Rovatok