Index Vakbarát Hírportál

Hatvannégy Molotov-koktéllal akart iskolát robbantani

2020. június 15., hétfő 14:11

Őrizetbe vettek az orosz hatóságok egy 15 éves fiút, aki robbantásos merényletet tervezett egy volgográdi iskola ellen - közölte hétfőn a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB).

Az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) szerint a gyanúsítottnak lehettek cinkosai. A tanulótól egy házi készítésű robbanószerkezetet, továbbiak előállításához szükséges alkatrészeket, vágófegyvert és 64 Molotov-koktélt foglaltak le.

A fiú azt állította, hogy üres telkeken akart elszórakozni a készítményeivel, a nyomozás azonban azt feltételezi, hogy egy iskolai alkalmazottal és egy tanulóval kapcsolatos személyes konfliktusát készült erőszakkal "rendezni".

Az elmúlt hónapokban több, hasonló cselekményt tervező diákot kapcsoltak le a hatóságok. Az illetékes szerint a fiatalok körében "fokozott érdeklődés" alakul ki a schoolshooting (iskolai lövöldözés) és Columbine iránt, vagyis gyakran keresnek rá ezekre a szavakra. A Colorado állambeli Columbine középiskolájában 1999. április 21-én két tizenéves lőfegyverrel, kézigránátokkal és plasztikbombákkal 13 embert ölt meg, majd öngyilkosságot követett el.

Rovatok